Klinsmann: Mnogo poštujem Ibiševića
Foto: EPA

Novi trener Herthe o bh. napadaču

Klinsmann: Mnogo poštujem Ibiševića

Proslavljeni njemački fudbaler Jurgen Klinsmann prije nekoliko dana imenovan je za novog trenera Herthe.

Poslije serije loših rezultata 'Stara dama' iz Berlina odlučila je potjerati Antu Čovića i na njegovo mjesto postaviti iskusnog Klinsmanna, koji je posljednji put u Bundesligi radio prije deset godina kada je vodio Bayern.

Od Klinsmanna se očekuje da Herthu vrati na pobjednički kolosijek, a slavni Nijemac već je donio i svoje prve odluke. Mjesto Vedada Ibiševića u prvoj postavi je neupitno i tamošnji mediji pišu kako će na našem napadaču graditi igru.

"Ibišević je apsolutni kapiten. On je vođa u svlačionici i uživa moje visoko poštovanje", poručio je Klinsmann, pa dodao da se oslanja i na 34-godišnjeg Salomona Kaloua.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kalou je sjajan momak i ujedno vrlo važan igrač za Herthu."

U Herthi su zamislili da Klinsmann bude samo privremeno rješenje, a čim se izabere ono trajno, vratit će se u nadzorni odbor kluba u kojem je prethodno bio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi