Kovača pokušavaju nagovoriti da se vrati kući
EPA

Odbio je prvu ponudu

Kovača pokušavaju nagovoriti da se vrati kući

Hrvatski stručnjak Niko Kovač, po svemu sudeći, neće još dugo biti bez angažmana.

Kriza rezultata i blijede igre dovele su do toga da Kovač poslije samo godinu i pol dana dobije otkaz u Bayernu, a odmor na kojem je trenutno, čini se, neće trajati još dugo. 

Za Kovačeve usluge se već interesuje nekoliko klubova, a mediji u Njemačkoj tvrde da je u ovom trenutku bivši Bayernov trener najbliži Herthi u čijem je dresu započeo svoju igračku karijeru.

Mnogi su pomislili da je Kovač zapravo otpisan u toj priči jer je jučer imenovan Jurgen Klinsmann. Ipak, renomirani njemački list Kicker navodi da je istina potpuno drugačija, odnosno da je Kovač prioritet za vodstvo Herthe i da je proslavljeni fudbaler samo privremeno rješenje do aktuelne sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovač je, navodi se, odbio prvu ponudu iz razloga što ne želi preuzeti novi posao samo nekoliko sedmica nakon otkaza u Bayernu, a ljudi iz Herthe pokušat će ga nagovoriti na povratak i na kraju sezone kada istekne mandat Klinsmannu.

S Kovačevim imenom u Berlinu su gotovo svi upoznati. Tamo je, uostalom, i rođen, a Herthin dres je imao priliku nositi u dva navrata tokom igračke karijere (1992.-1996., 2003.-2006.).

Top Komentari

Bonus
Herta jucer dobila trenera a vi pisete nekakve budalestine
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije