Veteran Marquez donio Meksiku pobjedu nad SAD-om

Kvalifikacije za SP u Rusiji

Veteran Marquez donio Meksiku pobjedu nad SAD-om

Sinoć je u okviru četvrte runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u CONCACAF zoni odigrana utakmica SAD-a i Meksika. Derbi starih rivala pripao je Meksikancima koji su slavili sa 2:1, a junak je bio pomalo zaboravljeni Rafael Marquez.

Meksiko je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, a svoj jedini gol je postigao u 20. minuti preko Layuna. Fudbaler Porta je lijepo savladao Howarda i postavio rezultat prvog dijela, iako su Meksikanci mogli imati i ubjedljivije vodstvo s obzirom da su dva puta pogađali okvir gola.

SAD se u igru vraća u 49. minuti, kada je Wood na asistenciju Altidorea pogodio za izjednačenje. Taj rezultat bio je na snazi sve do samog finiša utakmice, a ona je Marquez donio svojoj reprezentaciji vrijednu pobjedu. Bivši stoper Barcelone je nakon ubacivanja Layuna glavom matirao Howarda i odlučio ovaj meč.

Meksiko je utakmicu okončao sa desetoricom igrača zbog isključenja Carlosa Salceda u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na tabeli kvalifikacija u Sjevernoj Americi vode Kostarika, Meksiko i Panama sa po tri boda, dok su SAD, Honduras i Trinidad i Tobago bez bodova. Plasman u Rusiju obezbijedit će tri prvoplasirane ekipe, dok četvrta ide u doigravanje.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti