Iz Klisa potvrdili: Borac dočekujemo u Mostaru!

Dileme više nema

Iz Klisa potvrdili: Borac dočekujemo u Mostaru!

S. Grebović
Teme:

Ekipa Klisa se pobjedom na Zvijezdom 09 senzacionalno plasirala u polufinale Kupa BiH.

Tim iz Druge lige Federacije Jug našla se među četiri najbolje ekipe u državi, a voljom jučerašnjeg žrijeba će za plasman u finale igrati sa Borcem iz Banja Luke.

Kako je SportSport.ba i najavio, meč između Klisa i Borca će biti odigran u Mostaru na stadionu Rođeni, budući da stadion ekipe iz Buturović Polja ne ispunjava uslove za ovu fazu takmičenja.

Ovu je informaciju Facebook stranica Klisa upravo potvrdila.

"FK Klis Buturović - Polje potvrđuje da će uzvratna utakmica polufinala Kupa 🇧🇦 protiv FK Borac Banja Luka biti odigrana na Areni Rođeni 21. aprila tekuće godine (srijeda).

Nakon što se rukovodstvo našeg kluba obratilo FK Velež s molbom za ustupanje stadiona za spomenuti susret, iz mostarskog velikana ekspresno je stigao odgovor: "U Mostar ste uvijek dobro došli!" Iz Veleža su još jednom čestitali FK Klis na historijskom rezultatu i zaželjeli sreću u dvomeču protiv Borca.

Narednih dana bit će održan sastanak predstavnika dvaju klubova na kojem će biti dogovoreni i usaglašeni svi organizacijski detalji. Podsjećamo da je FK Velež u više navrata FK Klis ustupao pomoćni stadion za odigravanje prijateljskih utakmica.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kolektiv našeg kluba još jednom zahvaljuje FK Velež Mostar na ovom divnom gestu i želi im sreću u borbi za plasman u evropska takmičenja!", stoji u saopštenju Klisa.

Utakmice polufinala Kupa BiH su na programu 7. i 21. aprila. Podsjećanja radi u finalu će se igrati samo jedan meč, a stadion još uvijek nije određen.

Top Komentari

starmac
Steta je što nema publike.Ali očekivano.Da je situcija drugačija,stadion bi bio dobrim djelom napunjen.KLISU puno sreće i samo hrabro.Oštro od prve minute i u ravno u kost.Sudije će svakako to rješit u Banja Luci da nebi bilo napeto za Mostar.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi