U Konjicu atmosfera na nivou premijerligaških derbija

Klis protiv Čelika za viši rang

U Konjicu atmosfera na nivou premijerligaških derbija

E. Škorić

U srijedu se igra prva kvalifikacijska utakmica za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Četiri prvaka drugih federalnih liga pokušat će se kroz dvije utakmice domoći dva mjesta u višem rangu.

Domaćini u prvim utakmicama su Gornji Rahić kod Brčkog te Klis iz Buturović Polja, koji će ugostiti dva nekadašnja premijerligaša Iskru i Čelik.

Posebno zanimljivo je u Konjicu gdje je Klis ugostio Čelik. Tribine stadiona su pune, a za sada vlada fantastična atmofsera.

I dok će Gornji Rahić igrati na svom stadionu, Klis će ugostiti Čelik na Igmanovom stadionu u Konjicu. Jedan od razloga je svakako veliki interes gledatelja, pošto ih je samo iz Zenice došao veliki broj.

Oglasi

Robijaši ne mogu organizovano doći na utakmicu, ali to ih naravno nije spriječilo da sami dođu na tribine stadiona u Konjicu gdje ih za sada osigurava veliki broj pripadnika MUP-a, kao i brojni zaštitari i redari.

Sastavi za ovaj meč:

FK Klis: Cero, Bajramović, Šehić, Ovnović, Vila, Kudra, Kozić, Hero, Bajrić, Makan, Graho.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Čelik: Durmo, Arnautović, Vardo, Mehić, Međuseljac, Isaković, Karalić, Žuna, Šijerkić, Sivac, Durmiš.

Utakmice su počele u 17:30 sati i možete ih pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu SportSport.ba. Na oba stadiona se očekuje puno uzbuđenja i danas i u revanšima koji su na programu u nedjelju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Sretno Zenicani. Pozdrav iz Šehera
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti