Bajramović: Respektujemo Čelik, ali naš cilj je Prva liga FBiH

Pravi mali nogometni spektakl sutra u Konjicu

Bajramović: Respektujemo Čelik, ali naš cilj je Prva liga FBiH

S. Mlaćo
U FK Klis s nestrpljenjem očekuju duel doigravanja za Prvu ligu FBiH protiv NK Čelik Zenica.

Prvi meč igra se sutra u Konjicu, te su svi uvjereni u kvalitetnu utakmicu s dosta uzbuđenja. Čelik je svakako blagi favorit, no Klis sigurno nije tim za podcijeniti.

Pred ovaj meč za SportSport.ba je govorio Faris Bajramović, član FK Klis, nekadašnji omladinac FK Željezničar Sarajevo i član šampionske generacije juniora iz sezone 2019/20.

”Sigurno da motivacije neće nedostajati, a u prilog tome dovoljno govore naši rezultati u polusezoni koja je iza nas. Kruna svega toga jeste dvomeč sa Čelikom, koji je veliko ime bosanskohercegovačkog fudbala. Sigurno da Čelik ima dosta simpatizera širom BiH i što prije im želim da se vrate u sami vrh bh. fudbala ali i mi se nešto pitamo.

Mislim da je vrijeme za Klis da napravi iskorak i okuša se u rangu više, što sigurno zaslužujemo za pošten i predan rad godinama unazad”, ističe Bajramović.

Čelik je veliko ime bh. nogometa i u FK Klis to jasno ističu.

“Tako je, Čelik je veliki izazov za nas, međutim i mi smo pokazali prethodnih sezona da znamo igrati fudbal i da se možemo nositi s velikim ekipama u BiH. Prije dvije sezone smo igrali polufinale kupa BiH sa i pokazali smo da se nismo tu slučajno našli. Analizirali smo ekipu Čelika, dobili smo dosta informacija o njima, imaju par igrača koji su dugo godina igrali Premijer ligu BiH, također ima tu i dosta mladih igrača koji su željni dokazivanja”.

Oglasi

Blagu prednost daje Zeničanima, ali vjeruje u sebe i suigrače.

“Prepustio bih Čeliku ulogu favorita u ovom dvomeču, ali mislim da ćemo na kraju mi biti ti koji će slaviti. Naša najveća snaga je kolektiv, što odlikuje FK Klis godinama unazad, imamo dosta dobrih pojedinaca, međutim svi radimo kao jedan i u tome leži naša najveća snaga.

Mi mlađi poštujemo starije igrače koji nam puno pomažu i mislim da je upravo ta hijerarhija u klubu, koja se poštuje u svlačionici jedan od razloga naših dobrih rezultata”.

Ulaznice polako ‘nestaju’, tražit će se mjesto više sutra na stadionu u Konjicu.

”U Konjicu se već uveliko priča o utakmici, osjeti se ta sportska atmosfera u gradu. Veliki broj karata je već rasprodan i vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ljudi iz Buturović Polja (Konjic) žive za ovaj klub i nadam se da ih nećemo razočarati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 ”Žao nam je što navijači Čelika neće moći organizirano doći na utakmicu. Želio bih poželiti dobrodošlicu svim navijačima iz Zenice koji će doći u privatnoj režiji, siguran sam da će i oni na najbolji način dočekati naše navijače u Zenici. Nadam se da će sve proći u sportskoj atmosferi bez incidenata kako u Konjicu tako i na Bilinom Polju”, dodao je Bajramović za kraj razgovora.

Pravdu na meču u Konjicu dijelit će Ernis Džemidžić iz Goražda. Pomoćnici su mu Mirza Čehaja (Goražde) i Boris Bilješko (Novi Travnik).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
Robijasi nisu problematicni dok im se ne stane na zulj
1 1
Convicts
Robijasi dolaze svakako.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi