Klis i dalje bod ispred Posušja, bitka se nastavlja

Druga liga Jug bliži se kraju

Klis i dalje bod ispred Posušja, bitka se nastavlja

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Jug sezona se bliži kraju. Ostala su još dva kola, a danas su odigrani susreti 24. kola.

Lider Klis je na svom terenu savladao Ramu 2:0. Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale, d bi u 76. minuti domaći poveli pogotkom Amela Bajrića sa 11 metara. Konačnih 2:0 postavio je četiri minute prije kraja Nedim Kudra.

Drugoplasirani Posušje sa 2:1 je nadigralo Turbinu. Domaći su već nakon devet minuta vodili 2:0 i činilo se da gostima prijeti katastrofa. Strijelci su bili Ivan Mandurić i Ivan Bešlić. U 30. minuti konačnih 2:1 postavlja Ilvaz Hatić.

Stolac je savladao Branitelj 3:1, dok je Tomislav sa 4:1 nadigrao Brotnjo. Isti rezultat viđen je u duelu Neuma i Kamešnice.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Grude su sa 3:1 bile bolje od Bjelopoljca, a Sloga je u efikasnom meču nadigrala Troglav 1918. Bilo je 3:2 za goste iz Gornjeg Vakufa Uskoplja.

Klis trenutno na svom kontu ima 60 bodova, a Posušje 59. Neum ima 44, dok su Tomislav i Rama trenutno na 42.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi