Klis i Posušje ne odustaju: Ko će prvi kroz cilj?

Zanimljivo je bilo na Jugu i ovog vikenda

Klis i Posušje ne odustaju: Ko će prvi kroz cilj?

S. Mlaćo

Jučer i danas odigrani su svi susreti 16. kola Druge lige Jug.

Posušje i Klis nastavljaju bitku za prvo mjesto i titulu prvaka. Posušje je danas savladalo Branitelj 2:1. Domaći su poveli pogotkom Haris Džemića, a preokret su kreirali Jure Glavina i Slaven Dumančić.

Klis je bio siguran protiv Neuma (2:0), a oba pogotka djelo je Muamera Vila.

Troglav je bio siguran protiv Gruda 3:0 ( 2x Matej Pavić, Denis Križan), dok je Rama savladala Tomislav 2:1 (Stipo Babić, Mario Budimir/Marko Škorić).

Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoolja i Stolac su podijelili bodove. Bilo je 2:2, a domaći su poveli autogolom Perića, da bi izjednačio Previšić sa 11 metara.

Novo vodstvo domaćima donosi kapiten Vladimir Grubeš, a konačnih 2:2 postavio je u posljednjim minutama Martin Puljić.

Brotnjo je očekivano sa 3:1 nadigralo Turbinu. Za goste su pogađali dva puta Marino Sabljić i jednom Ivan Ferenc. Za domaće je pogodio Ilvaz Hatić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Bjelopoljac i Kamešnic su remizirali 1:1 (Fahrudin Fazlagić/Leonardo Pervan).

Posušje je na liderskoj poziciji sa 41. osvojenim bodom, Klis ima 40, a Brotnjo 30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi