Klis postigao više golova nego što je Branitelju ostalo igrača na terenu!

Nastavlja se trka za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis postigao više golova nego što je Branitelju ostalo igrača na terenu!

Danas su odigrane utakmice pretposljednjeg, 25. kola Druge lige FBiH - Jug. Najviše pažnje su svakako privukli susreti u kojima su igrale ekipe koje se bore za plasman u Prvu ligu FBiH  - Klis i Posušje.

Klis je pred ovo kolo bio provoplasirani sa 60 bodova, dok je Posušje bilo na drugoj poziciji sa bodom manje. Kako su obje ekipe danas upisala pobjede, bodovna razlika je ostala ista, pa će o prvom mjestu i putniku u Prvu ligu FBiH odlučivati posljednje kolo.

Ekipa Klisa je danas na svom terenu imala izuzetno lagan zadatak s obzirom da je Branitelj u Buturović polje stigao sa svega devet igrača spremnih za utakmicu.

Domaći su već nakon prvog poluvremena imali prednost od 4:0 zahvaljujući golovima Vile, Ćosića, Šimunovića i Kozića.

Nastavila se apsolutna dominacija Klisa i u drugom poluvremenu. Rezervista Aid Kudra je postigao dva gola, dok je Hakalović dodao jedan, pa je semafor nakon 75 minuta igre pokazivao 7:0.

Tri minute kasnije utakmica je prekinuta pri pomenutom rezultatu. Branitelj je ostao sa šestoricom, uslova za igru više nije bilo, pa je sudija bio primoran prekinuti susret.

Klis će u svakom slučaju upisati nova tri boda, a to je za rukom pošlo i Posušju, doduše dosta teže.

Inače, ekipa Klisa u odlučujućem, posljednjem kolu gostuje kod NK Troglav 1918.

HŠK Posušje je danas gostovao kod HNK Sloga i upisao pobjedu rezultatom 0:1.

Gol vrijedan pobjede Posušja postigao je Marko Jukić u 36. minuti utakmice.

Posušje će u posljednjem kolu čekati kiks Klisa, dok na Mokri Dolac stiže HNK Rama.

Druga liga FBiH - Jug, 25. kolo:

FK Klis - HNK Branitelj 7:0 (prekid 78')

Klis: Padalović, Brkić, Ćosić, Jahić, Vila, Mušinović, Hakalović, Kozić, Letuka, Čilić. Igrali su još: A. Kudra i Pandur.

Branitelj: Gosto, Anđelić, Bilić, Dragićević, M. Marić, Trboglav, Pobrić, Krtalić, D. Marić.

HNK Sloga - HŠK Posušje 0:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Sloga: Begović, Omeragić, Glavaš, Gvozden, H. Latić, A. Latić, Halilović, Čurić, Demirović, Ramčić, Posavac. Igrali su još: Agić, Grubeša, Milanović.

Posušje: Galić, Jukić, Nenadić, Glavina, Bešlić, Mandurić, D. Landeka, Vištica, Bakula, Kovač, Ćuže. Igrali su još: Pišković, L. Landeka, Galić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi