Nastavlja se mrtva trka: Klis ponovo lider, neočekivan poraz Posušja

Druga liga jug

Nastavlja se mrtva trka: Klis ponovo lider, neočekivan poraz Posušja

S. Mlaćo

Klis se vratio na lidersku poziciju u Drugoj ligi Jug. Tim iz Buturović polja slavio sa minimalnih 1:0 pogotkom Amela Bajrića.

Na drugoj strani, Posušje je poraženo u Grudama. Tri minute prije kraja gostima je presudio Martin Ivanković.

Brotnjo je remizirao protiv Gruda (0:0), dok je remi Viđen i u Bijelom Polju gdje je Bjelopoljac ugostio HNK Branitelj (2:2).

Azer Hebibović je doveo goste u drugoj minuti, a izjednačio je u 11. minuti Đani Agić. Novo vodstvo gostima u 27. minuti donosi Haris Džemić.

Konačnih 2:2 postavio je u četvrtoj minute sudijske nadoknade autogolo Sandi Ajanić.

Kamešnica je očekivano savladala Turbinu 3:1. Mijo Brnić dovodi domaće u vodstvo u 18. minuti, na 2:0 je povisio Milovan Ačić sa 11 metara, dok je na 2:1 smanjio Admir Zukić.

Konačnih 3:1 postavlja u 59. minuti Jasmin Delić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Pobjednika nije bilo ni u duelu HNK Stolac i HNK Rama (1:1). Vodstvo izabranicima Harisa Buzaljka donosi u 38. minuti Robert Stanković. Bod gostima u 90 minuti donosi Amer Ovnović.

Klis je lider sa 43 osvojena boda, dok Posušje ima 41, a Brotnjo 31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi