U Drugoj ligi Jug ništa novo: Klis i Posušje ubjedljivi

Nastavlja se bitka za prvo mjesto

U Drugoj ligi Jug ništa novo: Klis i Posušje ubjedljivi

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Jug proteklog vikenda odigrani su susreti 18. kola. Vodeći Klis je bio na svom terenu protiv HNK Stolac i slavio 3:0. Strijelci za Klis bili su Velid Kozić, Aid Kudra i Samir Bitevija.

Istim rezultatom Posušje je nadigralo HNK Neum. Za domaće su pogađali Mario Bakula, Slaven Dumančić i Filip Nenadić.

Branitelj i Grude su podijelili bodove. Bilo je 1:1. Goste je u vodstvo doveo Zvonimir Erkapi, a izjednačio je Robert Bunoza.

Isti rezultat viđen je u duelu Rame i Brotnja. Tim iz Čitluka je poveo u trećoj minuti pogotkom Marina Sabljića, a konačnih 1:1 postavio je četiri minute kasnije Duje Nevistić.

Tomislav je slavio kod komšija iz Troglava 2:1. Josip Stipić je doveo goste u vodstvo, izjednačio je Stjepan Krezo, a pobjedu gostima u 90. minuti donosi Petar Bandić.

Sloga je na svom terenu savladala Kamešnicu 2:1. Vahid Halilovi je pogodio za vodstvo Sloge, izjednačio je Anes Hozo, a konačnih 2:1 sa 11 metara postavio je Vladimir Grubeša sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Još u subotu Bjelopoljac je savladao u Jablanici slabašnu Turbinu 3:1. Dva puta je za goste pogađao Fahrudin Fazlagić, a jednom Eldin Bešo. Jedini pogodak za goste djelo je Haris Zukić.

Klis je prvi sa 46 osvojenih bodova, dok Posušje ima 44.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi