Klopp bijesan na selektora Engleske: "Trebali smo mu zabraniti da ide na okupljanje"

Alexander-Arnold nije ni igrao

Klopp bijesan na selektora Engleske: "Trebali smo mu zabraniti da ide na okupljanje"

E. Čaušević

Jurgen Klopp još jednom je poručio da bi klubovi trebali pojedinim igračima zabraniti odlazak na reprezentativna okupljanja.

Njemački stručnjak je itekako ljut zbog minule reprezentativne pauze, a u centru pažnje našao se desni bek Liverpoola, Trent Alexander-Arnold, koji je bio na okupljanju reprezentacije Engleske.

Englezi su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrali protiv San Marina, Albanije i Poljske, a zanimljivo je da Gareth Southgate uopšte nije dao šansu igraču Liverpoola.

Klopp je bijesan zbog toga što Alexander-Arnold nije igrao i što je bez ikakve potrebe išao na okupljanje i rizikovao povredu ili zarazu koronavirusom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Apsolutno respektujem Garetha zbog njegovih odluka. Ipak, ne razumijem zašto Trent uopšte nije igrao. On je bio standardan u reprezentaciji, a sada nije odigrao ni minute. Nije mi jasno što ga je zvao uopšte ako nije računao na njega. Da je ostao ovdje odmorio bi se od ove izuzetno naporne sezone, a ovako je putovao bespotrebno", kaže Klopp i dodaje.

"Sezona za njega je bila dosta teška jer se na početku imao koronavirus i trebalo je vremena da se vrati u formu. Dobio je poziv i klub mu nije zabranio da ide na okupljanje, ali smo to trebali uraditi da smo znali da uopšte neće igrati".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi