Klopp: Bit će smiješno ako ne osvojimo ligu sa 97 bodova

Trener Liverpoola

Klopp: Bit će smiješno ako ne osvojimo ligu sa 97 bodova

Trener Liverpoola Jurgen Klopp poručio je na današnjoj press konferenciji da se njegovi igrači nisu umorili 'jer se ne možete umoriti kada ste u ovakvoj trci za titulu'.

Podsjetimo, Redsi još uvijek imaju teoretske šanse da osvoje Premier ligu i Ligu prvaka, ali čini se da će to biti skoro pa nemoguća misija.

U Premier ligi zaostaju bod za vodećim Manchester Cityjem dva kola prije kraja, dok u Ligi prvaka imaju zaostatak od 3:0 iz prve utakmice protiv Barcelone.

Novinari su Kloppa pitali nada li se kiksu Manchester Cityja u ponedjeljak protiv Newcastle Uniteda.

"Šta god da se desi, ovo je posebna sezona. Ne mislim o tome jer me vi konstantno pitate o tome. Imamo dvije utakmice, proći ćemo ih i onda ćemo pogledati unazad cijelu sezonu. Naš problem nije šta će se desiti u ponedjeljak navečer, već je naš problem kako da pobijedimo Newcastle. Poštujemo ih previše, hoćemo da odemo tamo i odigramo dobru utakmicu", poručio je Klopp.

Naravno, uslijedilo je i pitanje šta očekuje od revanša protiv Barcelone.

"Ako hoćeš da pobjeđuješ u fudbalu, moraš prihvatiti da možeš i izgubiti. Imam više pozitivnih misli o toj utakmici nego negativnih jer smo bili dobri. U posljednje vrijeme igramo odlično i moramo tako nastaviti", kaže Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moji momci su vrlo raspoloženi, kada si u ovakvoj trci ne možeš se umoriti. Đavolski smo ambiciozni. Mi smo Liverpool i momci su sve ovo sami napravili. Bilo bi smiješno da ne osvojimo ligu sa 97 bodova, ali vidjet ćemo", dodaje Klopp.

Meč Newcastle - Liverpool na rasporedu je sutra od 20.45 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LeicesterCity
Novinari su Kloppa pitali nada li se kiksu Manchester Cityja u ponedjeljak protiv Newcastle Uniteda. ahhhahaha jestel nadrogirani
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi