Klopp brani Rooneya: Sve su legende pile kao đavo

Englezi osuđuju Rooneya

Klopp brani Rooneya: Sve su legende pile kao đavo

Jurgen Klopp je stao u odbranu Waynea Rooneya kojeg engleski mediji optužuju za pijanstvo. 

U medijima su procurile fotografije na kojima se jasno vidi da je Rooney na jednom vjenčanju konzumirao alkohol, a iako je uputio izvinjenje, njegovo ponašanje je naišlo na velike osude.

"Igrači su stalno pod mikroskopom i često se sve svodi na to da se nađete u krivo vrijeme na krivom mjestu. Ne znam gdje je bio Rooney, ali sam siguran da to nije ništa strašno i za nekoliko dana više se niko toga neće sjećati. Današnja generacija igrača, i to ne samo u Engleskoj, su najveći profesionalci u povijesti fudbala", kazao je Klopp i dodao:

"Sve legende, koje volimo i kojima se divimo, pile su kao sam đavo i pušili kao ludi, ali su ipak odlični igrači", dodao je Klopp.

Afera 'Rooney' je skupo koštala reprezentativne Engleske i u narednom periodu više nijedan igrač neće moći dobiti slobodno večer za izlazak. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi