Klopp: Coutinho je poput Del Piera

Menadžer Liverpoola

Klopp: Coutinho je poput Del Piera

Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp izjavio je kako ga Philippe Coutinho podsjeća na legendarnog Alessandra Del Piera.

Evropsku karijeru Coutinho je započeo u Interu, no igračko ime je izgradio upravo 'Kloppovom Liverpoolu', odakle je kasnije otišao u Barcelonu u transferu vrijednom više od 100 miliona eura.

Kako se nije najbolje snašao na Camp Nou, u međuvremenu Coutinho je odlučio da promijeni sredinu i pređe u Bayern koji će imati opciju da po završetku sezone otkupi njegov ugovor.

"Coutinho je vrlo dominantan igrač koji može pomoći u stvaranju momčadi. Naravno, bit će potrebno određeno vrijeme i da se prilagodi, ali o njemu kao igraču ne treba trošiti riječi", ispričao je Klopp u razgovoru za Kicker, pa nastavio:

"U prethodnom klubu nije bio 'desetka', nije igrao na svojoj omiljenoj poziciji, no svejedno on se može snalazi na više mjesta u timu. Kao, recimo, lijevi krilni igrač je snažan u uskom prostoru, a ujedno i dovoljno brz kada mu se otvori prostor. Uz sve to ima strašan njuh za gol. Podsjeća me na Del Piera."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjeruje kako je Bayern u njemu dobio pravog igrača.

"Trebao mu je klub kao Bayern. Sada moraju biti strpljivi s njim, pomoći mu da se prilagodi, jer samo tako će moći dobiti cijeli paket. Tada će Bundesliga imati sjajnog igrača", poručio je Klopp.

Top Komentari

mer12
koje droge Klop koristi
0 1
Juve88
Kutinjo ima da igra jos 100 godina ali jedan je Alex
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi