Redsi kreću u još jedan ozbiljan šoping

Klopp na radaru ima napadača

Redsi kreću u još jedan ozbiljan šoping

H. Zilić

Liverpool je nedavno završio transfer Ibrahima Konatea, a čini se da će Redsi imati uzbudljivo ljeto jer su pronašli i novu metu.

Tim sa Anfielda bi mogao ponovo kupovati u Salzburgu. Na radaru Redsa je sjajni napadač 22-godišnji Patson Daka koji rešeta mreže u Bundesligi.

Vrijednost pomenutog fudbalera je 20 miliona eura, a prema pisanjima pojedinih medija, Redsi su spremni "počastiti" Salzburg sa 35 miliona eura.

Ovo bi moglo značiti da će napad Liverpoola doživjeti značajne promjene u narednoj sezoni. Dosta se govorilo i o nezadovoljstvu vodećeg trojca Mane - Salah - Firmino, pa ćemo vidjeti kako će Klopp posložiti sve kockice na ljeto. Mnogo toga će ovisit i o tome da li će Liverpool naredne sezone igrati Ligu prvaka.

Liverpool završio sjajan transfer

Mag za transfere Fabrizio Romano objavio je nedavno kako je dogovor između Konatea i Liverpoola postignut i da će tim sa Anfielda u narednim danima uplatiti odštetnu klauzulu RB Leipzigu za ovog fudbalera.

Francuz će sa Liverpoolom potpisati petogodišnji ugovor, a dobro je prošao i Leipzig, koji će za usluge 21-godišnjeg defanzivca inkasirati 35 miliona eura. Tako je Leipzig prodao i drugog francuskog defanzivca iz svojih redova, a ranije su Bayernu za 42.5 miliona eura prodali Dayota Upamecana.

Sjajni Konate bi u Liveproolu mogao imati dosta prostora za igru. Redsi su ove sezone imali ozbiljne probleme na štoperskim pozicijama i svim silama su pokušavali dovesti igrača na ovoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za narednu sezonu zadnji red tima pojačava ovaj 21-godišnjak i vidjet ćemo kako će se Konate snaći u svojoj prvoj sezoni na Anfieldu. Konate je član RB Leipziga od 2017. godine. Stigao je iz Sochauxa kao slobodan igrač i njemački tim je itekako dobro profitirao na njegovoj prodaji.

Ukupno je ovaj fudbaler odigrao 92 utakmice za Leipzig i zabio je četiri gola za protekle četiri godine u njemačkom timu. Konate je standardni član mladih selekcija Francuske i sigurno da će sada čekati poziv Didiera Deschampsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Ozbiljno nema šta :(
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti