Klopp: Dali su mi stol jer sam pobijedio Real Madrid
Menadžer Redsa je pun raznih anegdota. Pred španskim novinarima je ispričao jednu itekako zanimljivu (Foto: EPA)

Nijema ispričao šta mu se dogodilo

Klopp: Dali su mi stol jer sam pobijedio Real Madrid

Midhat Šljivak

Jurgen Klopp je bez ikakve dileme jedan od najboljih trenera svijeta.

Gdje god da je radio njemački stručnjak je postizao zaista odlične rezultate, a ovu sezonu ima šansu da završi dvostrukim slavljem, iako ni u prvenstvu, a ni u Ligi prvaka nema ulogu favorita.

U prvenstvu Engleske Redsi moraju čekati eventualni kiks Cityja u posljednja dva kola, kako bi se nadali tituli prvaka, dok u polufinalu Lige prvaka za protivnika imaju prvog favorita Barcelonu.

Međutim, Klopp smatra kako Barca nije nepobjediva, iako ranije nije imao priliku da se često susreće sa katalonskim velikanom. Ipak, ima lijepa sjećanja na Barcu, pa je ispričao i jednu anegdotu.

"Sjećam se odmora na Ibizi. Otišao sam u restoran, a to vrijeme sam bio menadžer u Dortmunu. U restoranu nije bilo slobodnog mjesta, ali kada su shvatili ko sam, rekli su mi: 'Oh, pa vi ste Jurgen Klopp. Možete sjesti gdje god želite jer ste pobijedili Real Madrid", rekao je Klopp.

Susret Barcelona - Liverpool igra se večeras na Nou Campu, a sudeći prema kvotama kladionice Mozzart, domaći tim je blagi favorit u ovom meču.

"Ono što je rekao Messi mi je zvučalo kao prijetnja"

Jurgen Klopp je uoči utakmice polufinala Lige prvaka priznao da je to o čemu Argentinac razmišlja u pokušaju da ostvari svoj cilj opasno za svakog protivnika.

"Messi je prije početka sezone rekao da žele vratiti ovaj trofej, što mi je već zvučalo kao prijetnja! Sada smo ovdje i želimo ići u finale", rekao je Klopp.

Messi je postigao 46 golova ove sezone i predstavljat će očigledan rizik za Liverpool u ovom dvomeču, ali Klopp je upozorio svoju ekipu da ne zapostavi ostale igrače Barcelone u nastojanju da zaustave Messija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne radi se samo o Messiju. Možemo li se fokusirati na Messija? Trebali bismo, u određenim trenucima"

"Ali onda imaju 10 igrača svjetske klase koji mogu odlučiti o utakmici. Oni imaju najkvalitetniji tim, već su prvaci Španije", zaključio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi