Redsima bi bilo bolje da su kupili Southampton nego što Svecima daju milione za pojačanja

Liverpool ne može bez fudbalera sa St. Mary's stadiona

Redsima bi bilo bolje da su kupili Southampton nego što Svecima daju milione za pojačanja

Čelnicima Liverpoola bi, čini se, bilo bolje da su se odlučili na kupovinu premierligaškog rivala Southamptona, nego što su u proteklim godinama potrošili oko 170 miliona funti na igrače ovog kluba.

Liverpool je jučer upisao gostujući trijumf (0:2) nad Southamptonom, a u pobjedničkoj ekipi je, po običaju, bilo i nekoliko igrača koji su u prošlosti nosili dres Svetaca i koji su iz ovog kluba stigli na Enfield.

Tako su jučer protiv Southamptona u dresu Liverpoola igrali Sadio Mane, Adam Lallana, Dejan Loveren i skupocjeni Virgil van Dijk, a stiče se utisak da bi Redsima bilo bolje da su kupili Southampton, posebno uzme li se u obzir za koliko novca je ovaj klub prodan proteklog ljeta.

Naime, kineski biznismen Gao Jisheng je prošlog ljeta kupio 80% udjela u Southamptonu za 210 miliona funti, što je tek 40-ak miliona više nego što je Liverpool potrošio na pojačanja iz ovog kluba u proteklim godinama.

Nevjerovatna je činjenica da su Redsi mogli postati vlasnici Southamptona, i svim igrača ove ekipe, za nešto više novca nego što su već "ostavili" na St. Mary's stadionu.

Osim Lovrena, Lallane, Manea i Van Dijka, u proteklim godinama su i Rickie Lambert i Nathaniel Clyne zamijnenili dres Southamptona dresom Liverpoola.

Pojačanja Liverpoola iz Southamptona u skorijoj historiji (vrijednost transfera bez bonusa):

Rickie Lambert - 4 miliona funti

Adam Lallana - 25 miliona funti

Dejan Lovren - 20 miliona funti

Nathaniel Clyne - 12.5 miliona funti

Potražite više informacija na temu Premier league:

Virgil van Dijk - 75 miliona funti

Sadio Mane - 34 miliona funti

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi