Firmino zaradio bogatstvo za 79 minuta protiv Southamptona

Svaki gol je bogatno nagrađen

Firmino zaradio bogatstvo za 79 minuta protiv Southamptona

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sinoć su na gostovanju savladali Southampton sa 2:0 u okviru 27. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su odigrali još jednu veoma dobru utakmicu, a do nova tri boda stigli su na krilima Mohameda Salaha i Roberta Firmina koji su postigli po jedan gol. Posebno nasmijan nakon meča bio je Firmino koji je inkasirao čak preko 100.000 funti bonusa zbog ove utakmice.

Brazilski napadač sinoć je postigao jedan gol i upisao asistenciju, a bit će mnogo sretniji jer je njegov bankovni račun "iznenada" podebljan. Firmino ima zanimljiv ugovor s Redsima prema kojem zarađuje velike sume novca za svaki postignuti gol.

Firmino je zarađivao 25.000 funti po golu za prvih peg golova, a kada je prešao tu granicu zarađivao je 45.000 dok nije postigao još pet golova. Firmino je zaradio 65.000 funti po golu od desetog do petnaestog gola, ali sinoć je aktivirao novu klauzulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema ugovoru sa Liverpoolom nakon što pređe brojku od 15 postignutih golova za svaki naredni gol Firmino će zaraditi 85.000 funti. Također, dobije 31.000 funti bonusa i za svaku asistenciju što znači da je samo sinoć za 79 minuta na terenu zaradio 116.000 funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti