"Klopp je odbio United i Real jer je mrzio jednu stvar kod ova dva kluba"
Klopp je na kraju izabrao Liverpool i donio veliku radost navijačima ovog tima

Bivši igrač Redsa otkrio šta mu je Klopp rekao prije nekoliko godina

"Klopp je odbio United i Real jer je mrzio jednu stvar kod ova dva kluba"

S. Pašalić

Jurgen Klopp je u oktobru 2015. godine preuzeo Liverpool.

Nijemac posljednjih sezona radi sjajan posao sa Redsima, a kruna svega je bila prošle sezone kada je Liverpool osvojio Ligu prvaka.

Prije dolaska na Anfield, Klopp je sedam godina vodio Borussiju Dortmund, a u to vrijeme su ga mnogi veliki klubovi željeli angažovati.

Tako je bivši igrač Liverpoola, Robbie Fowler priznao je kako mu je Klopp prije nekoliko godina rekao da je odbio Manchester United i Real Madrid.

"Napravio sam intervju s njim prije nekoliko godina, a on mi je rekao da je odbio nekoliko super bogatih klubova nakon Dortmunda. Jedan od njih je definitivno Manchester United, a drugi vjerovatno Real Madrid jer je mrzio kako su fokusirani isključivo na komercijalne svrhe.", rekao je Fowler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao je da mu se sviđa Liverpool jer imaju ravnotežu između novca potrebnog za dostizanje vrha, historije i identiteta kluba i njihovih navijača."

"Također je rekao da će podstaći sebe da Anfield ponovo postane sjajan, čak i bez bogatstva super-elite svjetskog nogometa, da bi to mogao učiniti i na drugi način. Još nije stigao do toga, ali sigurno je vratio navijačima Liverpoola njihovo uvjerenje i njihov ponos. Svjedočio sam tome.", dodao je Fowler.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi