Simeone: Trener kojem se divim? Jurgen Klopp

Streteg Atletico Madrida izuzetno cijeni Nijemca

Simeone: Trener kojem se divim? Jurgen Klopp

Trener Atletico Madrida Diego Simeone je u intervjuu za radio Cadena Ser posebno pohvalno govorio o stretegu Liverpoola, Jurgenu Kloppu.

Klopp je došao na "dnevni red" kada su novinari pitali Simeonea kojem se treneru danas divi.

"Trener kojem se divim? Jugen Klopp. Bez sumnje", poručio je Simeone, pa nastavio:

"Gubio je, ali i dobijao velike stvari. Međutim, uvijek u istom stilu. Vidim ga kao trenera koji je jako blizak sa svojim igračima. "

Simeone se potom osvrnuo ljetošnje odlaske iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Odlazak koji je za nas bio najteži je onaj Lucasa Hernandeza. On je naše dijete, prošao je omladinski pogon. Bio je jedan od nas, baš kao Saul Niguez, Koke, Thomas Partey... Lucas je stasao u isto vrijeme kada i Thomas, ti igrači su nam važni", istakao je Simeone.

Podsjetimo, ljetos je Atletico napustio i Griezmann, ali Simeone ipak smatra da je veći udarac odlazak sjajnog defanzivca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi