Klopp: Jučer sam se čuo s Gotzeom

Nada se da će se oporaviti

Klopp: Jučer sam se čuo s Gotzeom

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund, Mario Gotze, primoran je da privremeno završi svoju igračku karijeru jer ima metabolički poremećaj.

Gotze je šokirao fudbalsku javnost objavom da će završiti svoju karijeru na nekoliko mjeseci jer ima metaboličke poremećaje, te se ne smije baviti bilo kakvim aktivnostima. Nakon dodatnih pretraga utvrđeno je da pati od Miopatije i šanse za povratak na zeleni teren su trenutno veoma male.

Njegov nekadašnji trener Jurgen Klopp otkrio je danas da je u kontaktu sa Gotzeom, te da ne može vjerovati da mu se sve ovo dešava. Njemački stručnjak je objasnio o čemu je razgovarao sa igračem Dortmunda.

"Dopisivali smo se jučer i pričali smo o svemu. Uvijek sam u kontaktu sa svojim bivšim igračima, a s Gotzeom zaista često pričam. Rekao mi je da sada zna dijagnozu i da će naporno raditi da se vrati na teren. Iskreno se nadam da će uspjeti i tome, te da će iz svega izaći još jači", rekao je Klopp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi