Za Gotzea skoro da nema šansi za oporavak

Ljekari biraju pravu terapiju

Za Gotzea skoro da nema šansi za oporavak

M. Šljivak

Njemački reprezentativac Mario Gotze primoran je da privremeno završi karijeru zbog metaboličkih poremećaja.

Gotze pati od miopatije, bolesti degeneracije mišićnog tkiva, a ova bolest je izuzetno rijetka i nemoguće se profesionalno baviti sportom.

Mišići dodatno slabe prilikom određenih povreda, a ne postoji metoda kojom bi se Gotze mogao izliječiti.

Tako je Gotze primoran u 25. godini da završi profesionalnu karijeru, barem privremeno, a usprkos velikim problemima Gotze se za sada dobro nosim s onim što ga je snašlo.

"Trenutno je Mario dobro, ali ništa drugo ne može učiniti osim sjediti kući i čekati. Ne postoji tačna terapija. Ljekari će odlučiti na koji način će ga liječiti. Mora biti strpljiv", istakao je njegov otac Jurgen Gotze.

Nesretni fudbaler Borussije je prošao sve omladinske kategorije ovog tima. Debitovao je za prvi tim 2009. godine, a potom je izdao klub i tri sezone je proveo u Bayernu.

Međutim, vratio se prošle godine u Borussiju, gdje je ove sezone odigrao 11 utakmica i postigao je jedan gol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi