Klopp saznao kaznu zbog divljanja na Tierneya, više nikada mu neće naumpasti ništa slično

FA bez milosti

Klopp saznao kaznu zbog divljanja na Tierneya, više nikada mu neće naumpasti ništa slično

E. Oštraković

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, kažnjen je sa zabranom vođenja ekipe na naredne dvije utakmice zbog komentara protiv sudije Paula Tierneya.

Ipak, neće Klopp obje utakmice gledati sa tribina, nego samo jednu, dok je kazna od druge utakmice uslovna i odnosi se na narednu sezonu.

Ukoliko Klopp zbog iste stvari bude kažnjen u toku narede sezone, onda će odmah dobiti kaznu od dvije utakmice izostanka sa klupe.

Osim toga kažnjen je Klopp i novčano i to sa 75 hiljada funti.

Klopp će tako propustiti posljednju domaću utakmicu u ovoj sezoni kada njegova ekipa igra protiv Aston Ville na Anfieldu.

Ono što je koliko toliko dobro za Liverpool je ste da će Klopp biti na klupi u posljednjem kolu kada ovaj tim
gostuje kod Southamptona.

Oglasi

Klopp je kažnjen zbog raznih stvari koje je rekao protiv sudije Paula Tierneya iako je njegova ekipa ostvarila pobjedu na ovoj utakmici.

"Žuti karton koji sam dobio je uredu, jer nisam se ponašao onako kako treba", rekao je Klopp, ali je zatim dodao:

"Ali, morate shvatiti da smo i mi ljudi koji imaju osjećaje i zato nekada moramo ispoljiti svoje emocije. Znamo da neke stvari možda ne bi trebali raditi, ali nije lako", kaže Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi imamo historiju sa gospodinom Tierneyem. Ne znam šta ovaj čovjek ima protiv nas. On će uvijek reći da tu nema ništa, ali to nije istina", rekao je Klopp, te je nastavio:

"Ono što mi je rekao kada mi je dao žuti karton, to nije uredu", rekao je tada Klopp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi