Klopp: Koje timove volim gledati? Manchester City, Barcelona...
Njemački stručnjak bi mogao Liverpoolu donijeti titulu prvaka Engleske po prvi put nakon 29 godina. Ipak, za sada je Manchester City ipak favorit u toj trci (Foto: EPA)

Šest ekipa mu na listi

Klopp: Koje timove volim gledati? Manchester City, Barcelona...

Midhat Šljivak

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp objavio je imena šest klubova čije utakmice voli da gleda u slobodno vrijeme.

Njemački stručnjak je očekivano u grupu od šest ekipa imenovao nekadašnje ekipe Mainz i Borussiju iz Dortmunda, a među 'odabranim' je i veliki rival u borbi za titulu prvaka Manchester City.

Klopp je u razgovoru za DAZN otkrio zaista interesantna imena.

"Kada god imam vremena volim pogledati utakmice Dortmunda jer sam još uvijek čvrsto povezan sa njima. Također, tu je još nekoliko timova među kojima su Manchester City, Barcelona i Tottenham. Ove ekipe volim pogledati", rekao je Klopp, te je dodao:

"Werder iz Bremena je tim kojeg također volim pogledati, ali i Mainz, jer sam i sa njima povezan. Vrlo je impresivan način na koji ih vodi Sandro Schwarz", istakao je Klopp.

Liverpool se uz borbu za titulu prvaka Premiershipa bori i za trofej Lige prvaka. Tamo im je u polufinalu protivnik Barcelona.

"Igrao sam mnogo puta protiv Real Madrida, ali nikad protiv Barcelone. Kul stvar u svemu je što protiv Barcelone nikad nisi favorit. Nemam još nikakav konkretan plan za taj meč", istakao je Jurgen Klopp.

Klopp: Šta ću uraditi ako City osvoji naslov? Čestitat ću im!

Manchester City na tri kola prije kraja engleske Premier lige ima bod prednosti u odnosu na Liverpool.

Svaki kiks jednog od ovih timova protivniku će donijeti titulu prvaka, a za sada je u prednosti City koji je pobjedom na Old Traffordu protiv gradskog rivala Uniteda izbio na vrh.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp ušao bi u historiju Redsa kao prvi čovjek koji im je donio trofej Premiershipa, dok titulu prvaka Engleske tim sa Anfielda čeka 29 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački stručnjak svjestan je međutim da je City u boljem položaju, ali je istakao kako će im čestitati ako osvoje naslov prvaka.

"Šta ću uraditi ako Manchester City osvoji naslov? Čestitat ću im. Igraju zaista fantastičnu sezonu. Konstantno su jako dobri i igraju odlično", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti