Navijači Liverpoola masovno postavljaju fotografije napadača Burnleyja

Vjeruju da može otkinuti bodove Cityju

Navijači Liverpoola masovno postavljaju fotografije napadača Burnleyja

M. Šljivak

Manchester City i Liverpool nastavljaju mrtvu trku za šampiona Engleske.

Tri kola prije kraja prvenstva Građani imaju bod prednosti, a svaka greška do kraja će protivniku pokloniti titulu prvaka Engleske.

Liverpool svoj meč 36. kola igra već u petak protiv Huddersfielda zbog obaveza u Ligi prvaka, dok će City u nedjelju gostovati Burnleyju.

Burnley je u ponedjeljak odradio sjajan defanzivni posao na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja i došli su do jednog boda (2:2). Navijači Redsa vjeruju kako bi ovaj tim bodove mogao 'otkinuti' i Cityju, pa su se odlučili na zanimljiv potez.

Korisnici Twittera koji navijaju za tim sa Anfielda masovno postavljaju profilne slike napadača Burnleyja Ashleyja Barnesa i nadaju se kako će upravo on zabiti gol kojim bi pomogao Liverpoolu.

Barnes je ove sezone upisao 34 nastupa u Premiershipu i postigao je je 11 golova. Posljednji je zabio protiv Chelseaja, a navijači Redsa na ovaj način pokušavaju da mu daju dodatni motiv da im pomogne.

Još tri kola do kraja: S kim igraju Liverpool i Manchester City?

Navijači Liverpoola nadali su se da United može zaustaviti City i ostaviti ih u prednosti, ali Građani su uspjeli da dobiju gradski derbi i tako preuzmu prvo mjesto na tabeli.

City sada na prvom mjestu ima 89 bodova, dok drugoplasirali Liverpool ima jedan bod manje. Do kraja Premiershipa ostala su još tri kola, a Redsi se nadaju da će tim Pepa Guardiole negdje "kiksati".

Premiership se nastavlja već za vikend utakmicama 36. kola, a sigurno da su u centru pažnje mečevi Liverpoola i Cityja. Liverpool igra na svom terenu protiv Huddersfielda već u petak, dok City dva dana kasnije gostuje Burnleyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče 37. kola Manchester City igra na svom terenu protiv Leicestera, dok Liverpool gostuje Newcastleu. U posljednjem kolu Liverpool igra pred svojim navijačima protiv Wolverhamptona, a City gostuje Brightonu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi