Klopp komentarisao neshvatljiv potez Alissona, ali i istakao da za njega Van Dijk nije igrač meča
Alisson će zbog crvenog kartona propustiti derbi protiv Evertona

Brazilac je mogao biti tragičar Liverpoola

Klopp komentarisao neshvatljiv potez Alissona, ali i istakao da za njega Van Dijk nije igrač meča

S. Pašalić, foto: EPA

Liverpool je danas na Anfieldu slavio protiv Brighton sa 2:1 i tako povećao prednost ispred Manchester Cityja na 11 bodova.

Građani su odigrali nešto ranije samo 2:2 protiv Newcastlea, a Redsi su uspjeli stići do pobjede iako su je na kraju vrlo lako mogli prokockati.

Naime, tim Jurgena Kloppa je nakon prvog poluvremena golovima Virgila van Dijka vodio sa 2:0, ali je u nastavku golman Alisson mogao koštati svoj tim pobjede.

On je u 76. minuti istrčao sa svog gola kako bi došao do lopte prije igrača Brightona, ali je igrao rukom van svog šesnaesterca i zbog toga je dobio crveni karton.

Brighton je odmah iz slobodnog udarca smanjio na 2:1, a iako je napadao do kraja meča, ipak nije uspio stići do izjednačenja. Alisson će međutim zbog ovog poteza propustiti veliki gradski derbi protiv Evertona u narednom kolu.

Jurgen Klopp je nakon meča komentarisao potez svog golmana, ali i pohvalio njegovu zamjenu za koju kaže da je po njegovom mišljenju bio igrač utakmice danas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da je to bilo igranje rukom, ali nisam ga vidio. Nije bilo ofsajda i tada je škakljiva situacija."

"Htio je 100 posto glavom izbaciti loptu, ali drugi igrač je stigao ranije, pa to ne možemo promijeniti. Virgil van Dijk je vjerovatno zvanično bio igrač utakmice s dva gola, ali Adrian je to za mene - ušao je u utakmicu poput ove i imao dvije sjajne odbrane", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...sta je tu neshvatljivo,covjek spasio cist gol i dobio crveni karton,sve to zahvaljujuci Lovrenu koji je spavao u odbrani...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi