Liverpool pobjedom pobjegao Cityju na 11 bodova, nova tri boda za Mourinha, šok za Chelsea
Liverpool je slavio protiv Brightona sa 2:1, a Van Dijk je postigao oba gola za Redse

Redsi su iskoristili kiks Građana

Liverpool pobjedom pobjegao Cityju na 11 bodova, nova tri boda za Mourinha, šok za Chelsea

S. Pašalić, foto: EPA

Liverpool je u 14. kolu Premier lige na Anfieldu dočekao Brighton i slavio sa 2:1.

Redsi su željeli iskoristiti kiks Cityja koji je nešto ranije danas odigrao 2:2 na gostovanju kod Newcastlea i pobjeći na 11 bodova prednosti.

Odlično je tim Jurgena Kloppa krenuo i u 18. minuti stigao do vodstva kada je Alexander-Arnold ubacio loptu, a Virgil van Dijk je pogodio za 1:0.

Šest minuta kasnije je viđen isti scenarij, Alexander-Arnold je asistirao, a Van Dijk je povećao prednost Liverpoola na 2:0.

Gosti su u nastavku zaigrali dosta bolje i prijetili golu Liverpoola, a u 76. minuti su dobili i prednost na terenu kada je golman Alisson napravio veliku glupost nakon što je igrao rukom van šesnaesterca.

Nakon toga je dobio crveni karton, a Brighton je iz slobodnog udarca uspio smanjiti na 2:1 nakon što je Dunk iskoristio neopreznost igrača Liverpoola i postigao gol.

Iako je Brighton do kraja pokušavao svim silama stići do izjednačenja, na kraju u tome nije uspio pa je ostalo 2:1 za Liverpool.

Tottenham je stigao i do druge pobjede u Premier ligi pod vodstvom Josea Mourinha nakon što je na svom terenu slavio protiv Bournemoutha sa 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je šokirao Chelsea na Stamford Bridgeu i stigao je do pobjede od 1:0, a Crystal Palace je slavio u gostima kod Burnleya sa 2:0.

Na tabeli Liverpool sada ima 40 bodova, Manchester City i Leicester imaju po 29, a Chelsea 26 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...mirise na titulu...i na "new invincibles"...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi