Šok iz Njemačke - Klopp nakon Liverpoola ide u penziju?
FOTO: EPA

Želi normalan život

Šok iz Njemačke - Klopp nakon Liverpoola ide u penziju?

Esmer Oštraković

Kao grom iz vedra neba danas je zvanično objavljeno da je Jurgen Klopp donio odluku da napusti ekipu Liverpoola na kraju sezone.

Klopp je sve iznenadio odlukom koju je danas obznanio, a koja je objavljena u video formatu na društvenom mrežama slavnog engleskog tima.

Njemački trener Liverpool je preuzeo 2015. godine, te je uspio da osvoji Ligu prvaka, Premiership, FA kup i Liga kupa sa ovim klubom.

Apsolutno ništa nije davalo bilo kakvu predpostavku da bi se ovakav scenario mogoa desiti na kraju sezone.

Iako su se nedugo nakon što je postalo jasno da Klopp odlazi iz Liverpoola pojavile informaije da bi mogoa preuzeti Barcelonu, to je demantovao njemački novinar Florian Plettenberg.

Oglasi

Naime, on tvrdi da će Klopp uzeti minimalno godinu dana odmora, a navodno postoji i mogućnost da ode u penziju.

"Jurgen Klopp neće raditi kao trener barem godinu dana, ali neće biti ni selektor u tom periodu.

Ima jasan cilj da uzme barem godinu dana pauze, a mnogo toga će biti jasnije na press konferenciji koja će biti održana danas", napisao je Plettenberg.

Sa druge strane sam Klopp je rekao da ne želi čekati starost kako bi imao normalan život.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji su prenijeli da postoji velika mogućnost da Klopp upravo na kraju ove sezone ode u penziju jer želi da se posveti nekim drugim stvarima.

Sve će naravno biti dosta jasnije nakon najavljene press konferencije, ali dovoljno šokantna je činjenica da će Klopp barem godinu dana biti van bilo kakvih dešavanja u svijetu fudbala.

Top Komentari

Opet godina dana patnje Bayerna hahahaha a mislili su dolazi klopp
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi