Klopp Lovrena u šestoj minuti zamijenio dječakom rođenim 2002. godine
Ki-Jana Hoever ima samo 16 godina i večeras je zaigrao po prvi put za seniore Liverpoola

Hrvat se povrijedio

Klopp Lovrena u šestoj minuti zamijenio dječakom rođenim 2002. godine

Edmir Škorić

Liverpool u Wolverhamptonu igra meč 3. kola engleskog FA kupa, a već na startu se povrijedio Dejan Lovren.

Lovren je uz Jamesa Milnera bio jedini igrač koji je igrao nedavno derbi protiv Manchester Cityja na Etihadu, a kome je Jurgen Klopp ukazao povjerenje i večeras u FA kupu.

Ipak, Hrvat je stradao već nakon tri minute, a u šestoj ga je zamijenio Ki-Jana Hoever, dječak koji ima samo 16 godina i koji je tako postao najmlađi član koji je u povijesti Redsa zaigrao u FA kupu.

Povreda Lovrena itekako može da zabrine Kloppa, pošto su prethodno povrede zadobili i drugi stoperi poput Matipa i Gomeza, pa je Virgil van Dijk tako ostao jedini od iskusnijih defanzivaca.

FA kup je u drugom planu, šansa mladim igračima da se dokažu

Jasno je Kloppu da FA kup nije toliko bitan i da je ipak Premier liga glavni cilj, pa je u večerašnjem duelu izmiksao sastav, a šansu će dobiti nekoliko golobradih mladića.

Debitovao je od prve minute Rafael Camacho na desnom beku i Curis Jones u veznom redu.

Sastav Liverpoola za večeras: Mignolet, Moreno, Lovren, Fabinho, Camacho, Keita, Milner, Jones, Origi, Sturridge i Shaqiri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti