Liverpool želi "turskog Messija", on nema ništa protiv

Hoće li 19-godišnjak put Anfielda?

Liverpool želi "turskog Messija", on nema ništa protiv

Engleski mediji donose vijest da bi Liverpool u januaru mogao angažovati mladog turskog fudbalera Abdulkadira Omura, koji bi predstavljao dobar zalog za budućnost.

Riječ je o mladom veznjaku koji dejstvuje po desnoj strani i ima samo 19 godina, te važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u turskoj Superligi.

Omur nastupa za Trabzonspor i ove sezone je standardan u prvoj postavi ovog kluba, iako je jedan od najmlađih prvotimaca. Na 16 utakmica u Superligi, Omur je postigao dva gola i četiri asistencije.

Liverpool je zainteresovan za Omura, a čini se da ni on ne bi imao ništa protiv prelaska na Anfield.

"Liverpool je veliki klub, jedan od najvećih na svijetu. Ali, nije moje da govorim o ponudama koje za mene dolaze. To je posao Trabzonspora, koji sigurno zna kako treba postupiti. Šta god ljudi iz kluba odluče, ja ću to ispoštovati", rekao je Abdulkadir Omur, kojeg u domovini zovu "turski Messi".

Dovođenje pojačanja nije prioritet

S Liverpoolom se ove zime ne povezuje mnogo imena, valjda i iz razloga što je Jurgen Klopp nedavno otvoreno priznao da dovođenje pojačanja uopšte nije prioritet u januaru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pojačanja? To je uvijek moguće, posebno ako se desi nešto ne predviđeno. Sretan sam sa ovim što imam, ali nikad se ne zna. Imamo neke utakmice pred nama i dok možemo da reagujemo, dobro je. Ako se desi nešto dramatično, pogledat ćemo kakve su nam opcije. Ako se ništa ne desi, nećemo raditi ništa", jasan je bio Klopp.

Abdulkadir Omur bi, ipak, mogao biti izuzetak jer bi ovaj mladi Turčin trebao biti igrač za budućnost. Njegov ugovor sa Trabzonsporom važi do 2022. godine, a prema Transfermarktu mu je vrijednost 10 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi