Klopp: Možda nisam najpametniji...

Nijemac pred derbi sa Cityjem

Klopp: Možda nisam najpametniji...

S. Grebović

U nedelju nas očekuje vjerovatno najveći engleski derbi u ovom momentu između Liverpoola i Manchester Cityja.

Ove dvije ekipe su i prošle sezone bili glavni predendenti na naslov, a na kraju su prvi kroz cilj prošli izabranici Pepa Guardiole. Bitka za titulu će se i ove godine voditi između ove dvije ekipe.

U ovom momentu Liverpool je lider sa 31 osvojenim bodom, dok su Građani drugi sa 25.

"Igramo 12. kolo što znači da nas čeka još mnogo utakmica do kraja. Svjesni smo da mnogi ljudi ovaj meč posmatraju kao odlučujući. Međutim, čeka nas još mnogo toga u novembru, decembru i januaru, tako da moramo da budemo spremni i za to. Ne razmišljamo previše o tome kako bi ishod ovog meča mogao da utiče na ostatak sezone", riječi su njemačkog trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Britanski novinari nisu mogli a da ga ne pitaju da li je ovo utakmica koja će na kraju presuditi, no Klopp je imao jasan stav po tom pitanju.

"Možda nisam najpametniji, ali za mene je to meč u kojem želim da pobijedim kao i u svakom drugom. Svjesni smo da moramo da budemo hrabri, da igramo fudbal... Sve ovo van terena ne utiče na nas. Želimo pobjedu i učinićemo sve kako bismo je ostvarili. Sezona se ne završava ovdje, ali znamo koliko je važna utakmica. Cijeli svijet će gledati ovaj meč...".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Nadam se da ce penalpool dobit u 90+6 min penal za pobjedu koji ce maestralno odglumiti onaj crnja !!!
3 2
dadopd
Koji je ovaj papak Pala kako moze vrijedati ljude po boji koze dabogda mu crnac napravio djete.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi