Klopp najavio derbi: Za mene je Guardiola najbolji trener na svijetu
EPA

Mnogo poštuje stratega Manchester Cityja

Klopp najavio derbi: Za mene je Guardiola najbolji trener na svijetu

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp nahvalio je Pepa Guardiolu pred međusobni okršaj u engleskoj Premier ligi.

Ovog vikenda, tačnije sutra u 17:30 sati, Liverpool će na svom Anfieldu ugostiti Manchester City u meču koji će prema mnogim mišljenjima razriješiti Premier ligu.

Eventualnim trijumfom bi Redsi otišli na velikih devet bodova prednosti, međutim mjesta za euforiju nema, barem kod Jurgena Kloppa koji je uoči spektakularnog derbija podsjetio kakvog trenera ima Manchester City.

"Prema Guardioli ne mogu imati više poštovanja, za mene je on najbolji trener na svijetu. Velika je stvar što mu mogu biti protivnik", jasno je poručio Klopp, pa se osvrnuo na samo utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imamo šanse da pobijedimo, ali moramo biti svi u vrhunskoj formi. Čak i prodavači hot-dogova, to priželjkujem. Ako protiv Manchester Cityja ne odigrate hrabro, onda nemate nikakve šanse da osvojite ni bod. Pozicioniranje igrača mora bitti savršeno, odbrana također", istakao je nejmački strateg.

Nema sumnje da će sutra na Anfieldu vladati spektakularna atmosfera...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Gardiola moze samo najjaci klub voditi i to da mu ispune sve zelje u pojacanju
1 0
Joppa
Ovi i ne znaju kad je utakmica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi