Klopp napušta Liverpool i postaje trener Real Madrida?

Prenose španski mediji

Klopp napušta Liverpool i postaje trener Real Madrida?

Real Madrid je navodno spreman da angažuje njemačkog stručnjaka Jurgena Kloppa na kraju ove sezone.

Kako prenosi španski Don Balon, Kraljevski tim će pokušati namamiti Kloppa da stigne na Santiago Bernabeu stadion tako što će ga učiniti najplaćenijim trenerom na svijetu.

Smatra se ipak da Nijemac neće otići iz Liverpoola dok ne ispuni cilj, a to je osvajanje nekog velikog trofeja kao što je Premier liga ili Liga prvaka.

Podsjetimo, on je bio vrlo uspješan u Borussiji Dortmund gdje je dva puta osvojio Bundesligu, a ove sezone je na dobrom putu da sa Redsima osvoji Premiership obzirom da je ekipa sa Anfielda trenutni lider na tabeli.

Inače, Real Madrid još uvijek vodi Santiago Solari koji je dobio ugovor do kraja aktuelne sezone, ali se vjeruje da Argentinac neće ostati na klupi i nakon ljeta obzirom da mu ne ide baš najbolje.

Osim Kloppa u posljednje vrijeme se kao mogući novi trener Real Madrida najviše spominjao Portugalac Jose Mourinho.

Hazard dolazi gotovo sigurno

Klopp možda i nije toliko izgledna opcija za Real u ovom trenutku, ali Eden Hazard svakako jeste.

Belgijski krilni napadač je već sedmu godinu igrač Chelseaja, ali sve se više piše o njegovom velikom transferu u Real.

Kraljevi žele da kupe belgijskog nogometaša u ovoj godini, ali neće moći da realizuju svoj projekat prije ljeta.

Kako je objavila Marca, Eden je odlučio da ništa ne mijenja dok se sezona ne završi, ne želi zakomplikovati ionako lošu sezonu Chelseaju, a s druge strane, ukoliko pređe na ljeto imat će više vremena i prostora za adaptaciju

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marca je objavila kako je Hazard još dok je igrao za Lille želio da ide u Real Madrid, ali na kraju je završio u Chelseaju.

Sada Realu ostaje da čeka ljeto i da onda krene u ofanzivu po potpis jednog od najboljih krilnih igrača na svijetu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalZaZivot
Jose Mourinho ce najprije dobiti posao u Real Madridu kao menadžer,još uvijek mislim da Kloop ne želi napustiti Liverpool
5 0
merim
Klop ne voli komercijalne klubove. Vise je opredjeljen za klubove ciji navijaci umiru za isti. Gdje su pare zadnja vrijednost. Kad su mu poceli prodavat igrace u dortmundu konkurentu i zanemarili sportske vrijednosti a okrenuli se profitu i pretvorili klub u preduzece dao im je otkaz. Odbio je Man Utd i potpisao za Liverpool. Jer mu je garantovano takmicenje i sportsko natjecanje a ne profit kluba. Man Utd je od kako je Ferguson otisao kupovao igrace samo ako je postojala garancija da ce prodajom dresova otplatit 80% transfera i osigurat platu igraca( di maria, depay, pogba, herrera....) Klopp nikad nece bit trener profitabilnog kluba. Prije ce preuzet Atletico Bilbao, Valensiju i pravit igrace kros 5 godina i takmicit se nego Madrid ako vec ne bude u Barceloni. Njemu da Perez diktira pola postave. Ovaj zbog Nika mora igrat ovaj zbog lose prodaje dresova da se izreklamira i td. Pa bi im Klopp se zakoceno i otiso na pivu u oma
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi