Klopp: Nije mi izgledao kao da je Božić kada su izvukli Liverpool
Foto: Screenshot

Trener Redsa u svom stilu nakon žrijeba četvrtfinala Lige prvaka

Klopp: Nije mi izgledao kao da je Božić kada su izvukli Liverpool

Nakon što su u osmini finala Lige prvaka eliminisali Basel, danas su na žrijebu u Nyonu fudbaleri Manchester Cityja saznali svog protivnika u narednoj rundi takmičenja.

Sudbina je htjela da se u četvrtfinalu Manchester City sastane sa Liverpoolom, pa je sigurno da nas očekuju još dva sjajna dvomeča, ali za razliku od ljubitelja fudbala, čini se da žrijebom baš i nije bio zadovoljan sportski direktor Građana Txiki Begiristain.

TV kamere su "uhvatile" Begiristaina u trenutku kada je izvučen četvrtfinalni par Manchester City - Liverpool, a sudeći po izrazu njegovog lica sportski direktor Građana nije bio oduševljen.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp nije dugo čekao da prokomentariše Begiristainovu reakciju.

"Vidio sam Begiristainovo lice nakon žrijeba, nije mi izgledao kao da je Božić", poručio je šaljivo Klopp, ali i istakao svoje nezadovoljstvo rasporedom Liverpoola za predstojeći period, s obzirom da je susret s Evertonom u okviru Premier lige pomjeren i odigrat će se nekoliko dana nakon prvog duela četvrtfinala Lige prvaka:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Radujem se ovoj utakmici, ali već sam bijesan jer je utakmica se Evertonom pomjerena za 12:30 u subotu. Znači igramo u srijedu navečer sa Cityjem, a sa Evertonom u subotu ujutro".

Inače, Manchester City i Liverpool su se već dva puta sastajali ove sezone u okviru engleske Premier lige. Na Etihadu su Građani "razmontirali" Redse sa 5:0, dok je Liverpool na svom terenu slavio pobjedu rezultatom 4:3 u sjajnom meču.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije