Klopp: Nije mi jasno zašto u nedjelju igramo za trofej protiv Manchester Cityja

Redsi nisu baš spremni

Klopp: Nije mi jasno zašto u nedjelju igramo za trofej protiv Manchester Cityja

Endin Čaušević

Sezona u Engleskoj zvanično počinje u nedjelju utakmicom Community Sheilda u kojoj se sastaju Liverpool i Manchester City.

Ovaj meč se tradicionalno igra pred početak sezone kao Superkup Engleske, ali očito je da u Liverpoolu nisu baš oduševljeni što će morati igrati u nedjelju protiv Manchester Cityja.

Naime, trener ovog tima Jurgen Klopp izjavio je da mu nije jasno zbog čega se igra utakmica za trofej Community Shielda, te ne zna da li ovo takmičenje uopšte ime neki značaj.

"Ne znam zbog čefa se igra ovo takmičenje ako ništa ne znači. Zašto ga ne ugase? Pitat ću ljude u klubu kakva je situacija i šta ovakav trofej uopšte znači za historiju kluba", reko je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je dodao da navijači jednostavno ne mogu očekivati nešto specijalno od Redsa jer sezona još uvijek nije počela.

"Ne možemo očekivati našu najbolju igru jer sezona nije počela, a čeka nas veoma naporna godina. Probat ćemo pobijediti jer je to važno u fudbalu. Ima za to više načina i mi ćemo pokušati pronaći onaj najbolji", dodao je Klopp.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Sta kaki. I u njemackoj se igra super kup kao i u velikoj vecini liga.
11 1
NKZ1922
Koji kmecavac braco mila. Ima li ista da tebi ne smeta druze jurgene
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi