Klopp o prvom susretu sa zvijezdom Liverpoola: "Izgledao je kao reper početnik"

Govorio o prvom susretu

Klopp o prvom susretu sa zvijezdom Liverpoola: "Izgledao je kao reper početnik"

A. Čaušević

Juergen Klopp je već godinama jedan od najboljih svjetskih trenera. U Liverpoolu je stvorio sjajan tim koji je prošle sezone pokorio Evropu.

Redsi su na pravom putu da konačno postanu i prvaci Engleske. Dojam je da je Sadio Mane u odigranom dijelu sezone bio najbolji igrač ekipe s Anfield Roada.

Danas je i objavljen dokumentarac o sjajnom Senegalcu. U jednom dijelu filma Klopp se prijestio trenutka kada je prvi put vidio Manea dok je ofanzivac bio član Red Bull Salzburga.

"Sjećam se prvog puta kad sam ga ugledoa. Bilo je to u Dortmundu. Bio je veoma mlad dečko, kačket mu je bio nakrivljen, nosio je plavi pramen kao i danas. Izgledao je kao reper početnik", počeo je karizmatični stručnjak te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tada sam pomislio da nemam vremena za ovog. Kako nemamo loš tim, trebao mi je neko koga mogu razvijati. Rekao bih da tokom prvog susreta dobro procijenim kakvi su ljudi, ali sam pogriješio. Pratio sam njegovu karijeru i uspjehe u Salzburug. U Southamptonu je dominirao".

Klopp je Manea na Anfield doveo na ljeto 2016. godine za 41 miliona eura. Senegalac mu se odužio fantastičnim partijama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi