Hoće li Liverpool dobiti toliko željenu titulu? Svoj stav je iznio i Čeferin

Prvi čovjek UEFA-e rekao svoje

Hoće li Liverpool dobiti toliko željenu titulu? Svoj stav je iznio i Čeferin

A. Čaušević

UEFA i njen predsjednik Aleksandar Čeferin su odlučni u namjeri da se fudbalska sezona okončna na terenu, a ne na zelenom stolu ili poništavanjem. 

Liverpool devet kola prije kraja Premiershipa ima čak 25 bodova prednosti nad Manchester Cityjem te su Redsima potrebna dva trijumfa da dođu do toliko željene titule.

Čeferin smatra da će Redsima pripasti šampionski pehar koji se na Anifeld Roadu čeka od 1990. godine kako kaže "ili ovako ili onako".

"Nemoguće je da Liverpool ostane bez titule. Ako se bude igralo gotovo pa sigurno će je osvojiti. Ako se ne bude igralo tražit ćemo rješenja i kriterij na osnovu kojih će biti odlučeni pobjednici", kazao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne vidim scenario u kojem Liverpool ne bi bio pobjednik. Znam da će navijači biti razočarani ako se utakmice budu igrale iza zatvorenih vrata ili ako odluka bude donesena van terena i na sudu, ali mislim da će osvojiti titulu, ili ovako ili onako", poručio je Slovenac.

Englesko prvenstvo je za sada odgođeno najkraće do kraja aprila, klubovi i organizatori lige već neko vrijeme traže pravo rješenje za nastavak takmičenja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi