Klopp o Tuchelu: Nemoguće je da si u Ligi prvaka samo zato što imaš mnogo para da trošiš

Nijemac je imao samo riječi hvale o svom sunarodnjaku

Klopp o Tuchelu: Nemoguće je da si u Ligi prvaka samo zato što imaš mnogo para da trošiš

S. Pašalić

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je govorio o treneru PSG-a Thomasu Tuchelu i važnosti dijaloga sa igračima.

"Fantastičan, fantastičan trener. Uistinu možete vidjeti njegov uticaj, promijenio je njihov stil igre, kako igraju, različite formacije i slične stvari", izjavio je Klopp pa nastavio:

"Znam mnogo ljudi koji su radili s njim, svi su puni poštovanja prema njemu. Ne možete biti u Ligi prvaka samo zbog trošenja novca, to nije tako"

"Morate imati na terenu dobru organizaciju, jer i mi ostali nismo slijepi. I mi radimo svoj posao i morate imati prave alate u pravim trenucima, a Thomas to ima"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne radi se o tome da vas vaši igrači vole, već da oni vjeruju da su to prave odluke i što ste bliži, više će o tome razmišljati. Nismo savršeni, ja nisam savršen, Thomas nije savršen, nitko nije savršen. Lakše je kada volite jedni druge", zaključio je Klopp.

Top Komentari

jogabonito
Kakve gluposti,objektivno i Klopp je blizu otkaza ne bude li ove godine nijedne titule
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi