Klopp objasnio koji problem treba riješiti da bi došao u Italiju

Misli o svemu

Klopp objasnio koji problem treba riješiti da bi došao u Italiju

E. Čaušević

Jurgen Klopp trenutno je sigurno jedan od najboljih trenera na svijetu.

Klopp radi odličan posao s Liverpoolom s kojim je prošle sezone postao prvak Evrope, a ove je na najboljem putu da po prvi put nakon 30 godina donese Redsima titulu prvaka Engleske.

Njemački stručnjak s Redsima ima ugovor na još četiri godine, ali je poručio da se može desiti da ranije napusti Anfield. Kada je došao u klub obećao je da će osvojiti sve što bude mogao, te da će se nakon toga oprostiti od Liverpoola.

Klopp je već sada osvojio skoro sve titule i mediji već lagano špekulišu o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru. Mnogi kao narednu destinaciju navode Italiju, ali Klopp još uvijek nije spreman za to i otkrio je šta je najveći problem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neću doći u Italiju još uvijek. Volim vašu zemlju, vrijeme, fantastičnu hranu, ali da bih radio svoj posao moram naučiti italijanski jezik koji trenutno ne poznajem najbolje. Treba mi otprilike godina dana da ga savladam, a onda ćemo vidjeti šta će se desiti. Trenutno ne razmišljam o dolasku u Italiju, no na odmoru ću sigurno posjetiti tu zemlju. Što se tiče posla vidjet ćemo u budućnosti šta će biti, jezik je trenutno veliki problem", rekao je Klopp za Radio Anch'io Sport.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi