Liverpool ne posustaje: Dva gola Salaha dovoljna protiv fenjeraša

Uz manje poteškoće

Liverpool ne posustaje: Dva gola Salaha dovoljna protiv fenjeraša

S. Grebović

Fudbaleri Liverpoola su teže od očekivanog slavili protiv Watforda rezultatom 2:0 u prvoj utakmici 17. kola engleske Premier lige.

Klopp je od prvog minuta na teren poslao ultra-ofanzivnu formaciju pojačanu Shaqirijem, no to od starta nije davalo rezultata.

Prvi su na utakmici zaprijetili gosti. Huges je u 24. minuti primio pas na rubu kaznenog prostora i šutirao, no lopta je otišla tik pored gola.

Liverpool praktički da nije imao ozbilljnu priliku do 38. minute kada se zatresla mreža gostiju. Salah je istrčao munjevit sprint, izbacio čuvara i majstorski lobovao golmana Fostera.

Stršljenovi su na odmor mogli sa golom da je malo koncentrisaniji bio Ismaila Sarr koji iz izgledne pozicije ne uspjeva zahvatiti volej i loptu pospremiti u mrežu.

Ni u nastavku prvaci Evrope nisu dominirali, a golu su opet gosti bili bliži i to pred kraj meča. Vigil Van Dijk je umalo prevario Alissona kojem je nespretno vratio loptu, a ona za centimetar prošla pored stative.

Iz istog kornera je Deulofeu pogodio okvir gola, što je bilo sve što su gosti uspjeli uraditi. Do kraja je Salah još jednom pogodio i to petom nakon asistencije Origija.

Liverpool možda nije blistao, ali je slavio na kraju 16. pobjedu u 17 susreta kojom su Leicesteru pobjegli na 11, a Manchester Cityju na velikih 17 bodova. Watford je ostao zakucan za dno tabele sa svega devet bodova i tako sebi dodatno zakomplikovao borbu za premijerligaški opstanak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 17. kolo:

Liverpool-Watford 2:0

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...Mo Salah,Mo Salah...running down the wing... :D
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi