Klopp otvoreno govorio o Newcastleu, zna šta će uslijediti

Menadžer Liverpoola zabrinut

Klopp otvoreno govorio o Newcastleu, zna šta će uslijediti

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp smatra da će dugo da traje vladavina Newcastlea.

Newcastle je kupljen od strane saudijskog princa Mohameda bin Salmana, osmog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Čini se da će uslijediti godine dominacije popularnih Svraka, a to misli i menadže Redsa.

"Čekao sam zvanično saopštenje Premier lige ili nekog iz vrha. Bilo koga, jer postoje opravdane bojazni u vezi ljudskih prava u toj zemlji. To je jasno, to je situacija. Šta će ovo značiti za fudbal? Imamo novu supersilu u Newcastleu", rekao je Klopp, pa je nastavio:

"Ne bih da sve to djeuje kao moj posao, jer nije. Ne postoje dvije opcije kada se radi o ljudskim pravima u Saudijskoj Arabiji. Tu nema sumnje. Ipak, kako je došlo do toga da kupe klub i to im se dozvoli, to je pitanje za druge ljude. Ako pričamo samo o fudbalu, dugoročno, oni će svakako biti supersila. To je treći klub na svijetu iza kog stoji država i koji pripada najbogatijoj porodici na svijetu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mogućnosti koje im se otvaraju su neslućene. Cijeli svijet je bio uznemiren zbog pokušaja stvaranja Superlige. Ovo sada je praktično kao Superliga Evrope, ali samo za jedan klub. Newcastle će imati dominantnu ulogu u svijetu fudbala u narednih 20 do 30 godina", dodao je Klopp na kraju.

Newcastle se već počeo povezivati sa velikim trenerskim imenima, ali i najskupljim igračima današnjice, pa je samo pitanje kada će početi da se formira novi velikan.

Top Komentari

Mackintosh
Jbg, sceli kupit prvo Mladost Doboj Kakanj samo Musija zacijepio oko cijene. Sace Musija opet na FaceTV da havlja kako mu je Newcastle ukro licencu
1 8
struja
Kako niko ne kaze da je taj princ bio organizator ubistva u ambasadi.Familija ubijenog je protestovala i zato me cudi za ove prave navijace Newcastla
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi