Newcastle kontaktirao Zidanea, a on ih odmah odbio i objasnio im zašto to radi

Zna se šta mu je cilj

Newcastle kontaktirao Zidanea, a on ih odmah odbio i objasnio im zašto to radi

E. Čaušević

Zinedine Zidane se ovih dana povezuje kao jedan od mogućih trenera Newcastlea.

Klub sa St. James Parka prošle sedmice dobio je nove vlasnika nakon što je Mike Ashley odlučio prodati klub saudijskom princu Mohammedu bin Salmanu.

Ashley je nakon 14 godina napustio Newcastle i prodao je klub za čak 300 miliona funti. Navijači su oduševljeni što su dobili novog vlasnika čime su postali jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Očekuje se da će Newcastle u narednom periodu napraviti ogromne promjene u igračkom kadru, a već se govori da će trener Steve Bruce dobiti otkaz.

Na listi želja novih vlasnika Newcastlea nalazi se nekoliko trenerskih imena, a među njima je i Zinedine Zidane koji je trenutno bez posla nakon što je napustio Real Madrid na kraju prošle sezone.

Francuski stručnjak je i ljetos imao nekoliko ponuda, ali ih je odbio. Sada se povezuje s dolaskom u Newcastle i navodno čelnici ovog kluba su ga već kontaktirali, ali Zidane ih je odbio.

Mirror je objavio jutros da se Zidane zahvalio na ponudi, ali da u ovom trenutku ne može da prihvati ponudu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Zidane želi prvo da se odmori, a nakon toga cilj mu je da preuzme reprezentaciju Francuske. Zidane je spreman čekati koliko god bude trebalo da sjedne na selektorsko mjesto Francuske i ne želi počinjati neke druge projekte.

Očekuje se da bi Didier Deschamps nakon Mundijala u Kataru naredne godine trebao napustiti selektorsku poziciju i očito je Zidane spreman čekati još godinu dana kako bi bio novi selektor Francuske.

Top Komentari

Miskee
Kako će on lagano da završi u PSG...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi