Klopp: Oxlade-Chamberlain? Očekujem još više od njega

Liverpool rutinski protiv Genka

Klopp: Oxlade-Chamberlain? Očekujem još više od njega

Liverpool je na dominantan način savladao Genk u sklopu 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Redsi su na 'Luminus Areni' u Belgiji odigrali rutinsku utakmicu i na kraju slavili s visokih 4:1, a uz nova tri boda, trenera Jurgena Kloppa radovala je još jedna stvar.

Nakon višemjesečne pauze sjajnu utakmicu odigrao je Alex Oxlade-Chamberlain koji je postigao dva pogotka...

"Bio je ovo savršen momenat za njega, mada je u suštini cijeli tim odigrao odličnu utakmicu. Golovi? Bili su sjajni, ali moglo je bolje. Tako je kako je, nije to problem", rekao je Klopp na konferenciji za medije, pa se osvrnuo na samu utakmicu:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U utakmicu smo ušli jako dobro dobro, imali smo i nekih 10 ili 15 minuta koji su bili korektni, onako kako je trebalo. Genk je igrao u formaciji 4-4-2, tako da smo morali da zaobilazimo taj njihov presing na sredini terena, trebalo je da budemo fleksibilni i dobro smo to odradili. Možda nismo bili pretjerano kreativni i nismo stvorili previše prilika, ali smo učinili da budu zauzeti cijelo vrijeme. Tražili smo prolaze i mjesta kroz koja možemo da prenesemo loptu. To je bio plan i funkcionisao je kako treba", istakao je, između ostalog, njemački trener.

U grupi E je vodeći Napoli sa sedam bodova, dok je na drugom mjestu upravo Liverpool s jednim manjem. Slijede ih Salzburg i Genk.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi