Klopp: PItao sam igrače da li znaju ko je Rocky Balboa i onda sam se šokirao

Nije uspio da ih motiviše kako je planirao

Klopp: PItao sam igrače da li znaju ko je Rocky Balboa i onda sam se šokirao

E. Čaušević

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, pred utakmicu protiv Manchester Cityja odlučio je otkriti svoje "tajne" kako pred sami početak mečeva motiviše svoje fudbalere.

Njemački stručnjak priznao je da je to dosta često radio dok je bio na klupi Borussije Dortmund, ali da je prestao koristiti neke metode kada je vidio da njegovi igrači ne znaju ko je Rocky Balboa.

Klopp je priznao da je oduševljen filmovima kultnog lika Rockyja, te da je pred meč protiv Bayerna pokušao da motiviše igrače Dortmunda insertima iz ovog filma.

"Rocky Balboa je velika inspiracija za mene. Pred jedan meč protiv Bayerna sam pričao svojim fudbalerima o Ivanu Dragi i Rockyju. Imao sam spremnu prezentaciju, govor, ma sve i onda sam počeo lagano da pričam", rekao je Klopp, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam dosta motivisan u svoj toj priči, a onda sam vidio da moji igrači uopšte ne reaguju. Stao sam i pitao ih da li znaju ko je Rocky Balboa. Ostao sam tužan i razočaran kada su se javila samo dvojica igrača".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi