Klopp se kockao sa sastavom, ali Liverpool slavio na Turf Mooru

Redsi pobijedili Burnley 3:1

Klopp se kockao sa sastavom, ali Liverpool slavio na Turf Mooru

Fudbaleri Liverpoola porazili su večeras na gostovanju Burnley sa 3:1 okviru 15. kola Premiershipa.

Redsi su večeras na Turf Moor stadionu bili pod imperativom pobjede jer im je City otišao na pet bodova razlike, pa su uspjeli na kraju da dođu do tri boda i to u skoro rezervnom sastavu.

Klopp je odlučio da odmori zvijezde poput Salaha i Firmina, dok je Mane bio povrijeđen, ali to se na kraju nije odrazilo na rezultat i Liverpool je pobijedio.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a u nastavku je prvi do vodstva stigao domaći tim koji je poveo preko Corka u 54. minuti. Ipak, gosti su izjednačili samo osam minuta kasnije preko Milnera, a nakon toga Klopp je ubacio Salaha i Firmina koji su mu donijeli potpuni preokret - Firmino golom, Salah asistencijom.

Brazilac je pogodio samo tri minute nakon ulaska u igru, dok je Salah bio asistent Shaqiriju u 92. minuti za treći gol Liverpoola.

Redsi su ostali drugi na tabeli sa dva boda manje od lidera Cityja, dok je Burnley još uvijek pretposljednji sa samo devet bodova.

U drugom meču koji je igran u istom terminu Everton i Newcastle United su podijelili bodove odigravši 1:1. Strijelac za domaće je bio Richarlison, a za goste Rondon.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi