Klopp se nakon meča protiv Salzburga nije mogao načuditi golu Salaha, ali ni njegovim promašajima
Salah je u 58. minuti postigao gol iz jako teške situacije

Trener Liverpoola je pohvalio svoj tim i istakao da je mogao postići šest ili sedam golova

Klopp se nakon meča protiv Salzburga nije mogao načuditi golu Salaha, ali ni njegovim promašajima

S. Pašalić

Liverpool je u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka slavio u gostima kod Salzburga sa 2:0.

U prvom poluvremenu su oba tima imala svoje šanse da dođu do vodstva, ali ih nisu iskoristili.

Redsi su međutim u nastavku u dvije minute postigli dva gola. Prvo je Keita u 57. minuti pogodio za 1:0, a onda je Mohamed Salah minutu kasnije postigao gol iz skoro nemoguće pozicije za 2:0, a to je na kraju bio i konačan rezultat.

Jurgen Klopp je nakon meča pohvalio svoj tim, a osim toga se čudio golu Salaha, ali i njegovim promašajima prije njega.

"Kakav tim. Kakav nastup. Bila je to teška utakmica. Počeli su tako direktno. Učinili su toliko pametnih stvari. Bili smo spremni za odbranu. Bila je to vrlo napeta utakmica.", rekao je Klopp, pa nastavio:

"U drugom poluvremenu se nisu mogli nositi s intenzitetom. Zabili smo dva prekrasna gola. Mogli smo postići šest ili sedam što je suludo. Pobijedili smo u grupi, dobili smo utakmicu, sve je dobro."

"Prvo poluvrijeme, morali smo napraviti pravi pomak. Kada smo imali loptu, imali smo čuvare i nismo postigli gol. Tada je Salah postigao gol iz najteže situacije cijele noći - postigao je taj gol."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nemam pojma kako. S njegovom kvalitetom, kako nije postigao jedan ili dva od ostalih prilika, nemam pojma."

"Toliko senzacionalnih nastupa. Taj način ponašanja, sjajan je. Bilo je škakljivo, ali uspjeli smo.", zaključio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi