Klopp reagovao na potez igrača Leedsa: Njegov komentar o Superligi iznenadio je fudbalski svijet
FOTO: EPA

Njemački stručnjak na strani navijača

Klopp reagovao na potez igrača Leedsa: Njegov komentar o Superligi iznenadio je fudbalski svijet

H. Zilić

Prije večerašnjeg duela Leedsa i Liverpoola, igrači Leedsa su na zagrijavanje izašli u majicama na kojima je bila jasna poruka oko fomiranja bogate Superlige.

Na majicama je pisalo "Fudbal je za navijače" i "Zaslužite", ovo drugo se odnosilo na činjenicu da Redsi moraju na terenu zaslužiti plasman u Ligu prvaka.

Nakon ovg poteza igrača Leeds Uniteda, komentar je dao i trener Redsa, Jurgen Klopp. Njemački stručnjak također nije oduševljen idejom o Superligi, iako je Liverpool jedan od osnivača.

"Čuo sam jučer za tu informaciju i to iz medija. Poštujem potez igrača Leedsa. Fudbal se igra zbog navijača i ako navijači nisu zadovoljni onda ne vidim svrhu igranja tog takmičenja", rekao je Klopp, a zatim nastavio:

"Ne mogu puno reći vezano za Superligu. Vjerujte ni ja ni igrači nismo znali za te planove do jučer. Nismo puno uključeni u te odluke, tako da ne mogu dati neko konkretan komentar trenutno."

Superliga će donijeti atraktivne nogometne utakmice, ali sama draž ove igre nestaje. Novac je preuzeo kontrolu, vidjet ćemo gdje sve ovo vodi, ali jedno je sigurno - nogomet više nikada neće biti isti.

Neki klubovi su se već protivili osnivanju ovog takmičenja među kojima su Bayern, PSG, Dormtund, Porto, Benfica, Ajax, Rangers, Celtic...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Superliga bi navodno trebala imati 20 klubova i bila bi zatvorenog tipa.

UEFA je odmah nakon objave da kreće Superliga zakazana hitan sastanak Izvršnog odbora u švicarskom Montreauxu. Usvojen je novi format Lige prvak sa 36 ekipa od sezone 2023/24, za novog predsjednika IO imenovan je prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge i zaprijećeno je da će igračima timova Superlige biti zabranjeno igranje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, što bi svakako stvorilo novi potred u fudbalskom svijetu koji se i ovako suočava sa najtežim periodom u historiji, što se tiče i finasijske strane, ali i same orginzacije pojedinih takmičenja.

Top Komentari

Zoilomas
Super smece ce biti klubovi koji igraju tamo, nece biti igraca koji ce htjeti igrati za klub iz kojeg ne moze nastupati za reprezentaciju, svaki njihov igrac je prodana dusa i nema smisla tu vise ni igrati fudbal.
5 0
miki30
On je to rekao već 2019 da se protivi ovom projektu, samo ko će njega pitati u Liverpoolu?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi