Šamar Redsima u lice: Igrači Leedsa su od večeras junaci svakog fudbalskog romantika

Poruka je vrlo jasna

Šamar Redsima u lice: Igrači Leedsa su od večeras junaci svakog fudbalskog romantika

H. Zilić

U toku je duel Premiershipa između Leedsa i Liverpoola.

I ova utakmica je u znaku Superlige i svih dešavanja koja su potresla fudbalski svijet.

Liverpool je jedan od osnivača Superlige, a igrači Leedsa su pred večerašnji meč na zgrijavanje izašli u majicama na kojim piše jasna poruka za sve one koji misle da je Superliga prava stvar za svjetski fudbal.

Ovim potezom igrači Leeda su večeras pokupili simpatije brojnih navijača diljem svijeta.

Na majicama je pisalo "Fudbal je za navijače" i "Zaslužite", ovo drugo se odnosilo na činjenicu da Redsi moraju na terenu zaslužiti plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

Mnogi su na razne načine osporavali Superligu, a njen besmisao najbolje govori izjava menadžera Leedsa Marcela Bielse.

"Jedan od razloga zašto je nogomet najpopularniji sport na svijetu jeste zato što slabi mogu da pobijede moćne", rekao je Bilesa i na neki način sve objasnio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Superliga će donijeti atraktivne nogometne utakmice, ali sama draž ove igre nestaje. Novac je preuzeo kontrolu, vidjet ćemo gdje sve ovo vodi, ali jedno je sigurno - nogomet više nikada neće biti isti.

UEFA je odmah nakon objave da kreće Superliga zakazana hitan sastanak Izvršnog odbora u švicarskom Montreauxu. Usvojen je novi format Lige prvak sa 36 ekipa od sezone 2023/24, za novog predsjednika IO imenovan je prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge i zaprijećeno je da će igračima timova Superlige biti zabranjeno igranje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Igrači ,Utd,Liv koji nisu za to,trebaju sjesti na sred utakmice u znak protesta
10 2
Gigatron
Da su ih po zvali ovi bi prvi u ligu usli.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi