Klopp zadovoljan bodom: Okrećemo se Ligi prvaka

Menadžer Liverpoola

Klopp zadovoljan bodom: Okrećemo se Ligi prvaka

Everton i Liverpool odigrali su danas Merseyside derbi u okviru 33. kola engleske Premier lige.

Susret nije opravdao očekivanja, štaviše protekao je u izuzetno dosadnoj i nezanimljivoj predstavi obje momčadi, a konačan rezultat na Goodison Parku je na kraju glasio 0:0.

Nakon utakmice menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je izjavio da je zadovoljan remijem, te da se sada okreće Ligi prvaka, odnosno četvrtfinalnoj utakmici protiv Manchester Cityja.

"Zadovoljan sam bodom. Everton je stalno bio spreman boriti se, ali nismo im pružili priliku za to sve do samog kraja. Prestali smo igrati fudbal i imali smo dosta sreće. Mislim da je ovo potpuno zaslužen remi. Punih 75 minuta bili smo glavni na terenu", izjavio je Klopp, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U redu je, nije baš da mi je ovo najljepši dan u životu, ali idemo dalje. Sada moramo fokus prebaciti na utorak i biti spremni za duel sa Manchester Cityjem. Idemo se boriti za polufinale."

Podsjetimo, Liverpool je prošli utorak savladao Građane rezultatom 3:0 na svom Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi